Θεανώ Φωτίου: Πρόσληψη 280 μονίμων εργαζομένων για την Πρόνοια

11-09-2018

Στους προεκλογικούς ρυθμούς εισήλθε επίσης ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου, η οποία είχε την περασμένη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και έκανε λόγο για προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην Πρόνοια…

Συγκεκριμένα, η σχετική ενημερωτική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής σχετικά:

“Η Υπουργός απάντησε ότι έχει καταλήξει σε προκήρυξη 280 θέσεων μονίμων υπαλλήλων σε αντίστοιχες ειδικότητες και φορείς με τους υπηρετούντες επικουρικούς. Με αυξημένη μοριοδότηση που θα προβλέπεται (δεσμεύτηκε) θα προσπαθήσουν να προσληφθούν οι υπηρετούντες.
Βρίσκεται σε εξέλιξη είπε ο διάλογος με τα Συναρμόδια Υπουργεία. Καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης θα είναι ο Σεπτέμβριος 2019 με ταυτόχρονη παράταση των συμβάσεων.
Για όσους παραιτήθηκαν επειδή δεν πληρώνονται (περί τους δέκα εργαζόμενους) ζητήσαμε και δεσμεύτηκε ότι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς δικαίωμα μισθού για το διάστημα που έλειπαν”.