Οδοντόβουρτσα: 3 τρόποι για να την κρατήσω καθαρή

17-09-2018

Η πρώτη κίνηση όλων μας όταν ξυπνάμε κάθε πρωί είναι και πάμε στο μπάνιο και να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Και η υγιεινή του στόματος μας είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία όλου του σώματος μας… ακόμα και της καρδιάς. Είναι λοιπόν σημαντικό να κρατούμε και ην οδοντόβουρτσα μας καθαρή.

Έρευνες έχουν δείξει πως η οδοντόβουρτσα, αν δεν προσέξουμε, μπορεί να γίνει το αντικείμενο μέσα στο μπάνιο με τα περισσότερα βακτήρια. Πως θα το αποφύγουμε αυτό;

1. Αποθήκευσε την οδοντόβουρτσά σου όρθια:
Αυτό επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού από τις τρίχες. Επίσης, τη διατηρεί μακριά από τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται μέσα στο νερό που στραγγίζει. Αν αποθηκεύεις την οδοντόβουρτσα σου σε ένα δοχείο όπως ένα φλιτζάνι, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι μαζεύονται αφροί στο κάτω μέρος. Εάν λοιπόν τη βάλεις να σταθεί στο πλάι ή με τη βούρτσα στραμμένη προς τα κάτω, τότε η επαφή με αυτούς τους αφρούς είναι αναπόφευκτη.

2. Μην αφήνεις τις οδοντόβουρτσες να έρχονται σε επαφή η μία με την άλλη:
Εάν στο ίδιο δοχείο αποθηκεύεις παραπάνω από μία οδοντόβουρτσες –χωρίς καπάκι- βεβαιώσου, ότι η μία δεν ακουμπάει την άλλη, γιατί με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται τα βακτήρια και τα σωματικά υγρά. Από τη μία οδοντόβουρτσα στην άλλη.

3. Πλύνε την οδοντόβουρτσά σου μετά από κάθε χρήση:
Μόλις τελειώσεις τη δουλειά σου, ξέπλυνε την οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό. Βεβαιώσου, πως έχεις ξεφορτωθεί, όλα τα υπολείμματα οδοντόκρεμας από πάνω.