Ανδρέας Μαρτίνης στο healthview.gr: Καμία… “τρύπα” στα οικονομικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα έτη 2010 – 2012 – Τα χρήματα του εράνου δόθηκαν για τη μισθοδοσία του προσωπικού

17-09-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Διαφορετική εικόνα σε σχέση με τους αρμοδίους οικονομικούς ελεγκτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), για τη χρονικό περίοδο 2010 – 2012, διατηρεί ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος, μάλιστα, αρνείται κάθε κατηγορία περί υπεξαίρεσης χρημάτων από τον πανελλήνιο έρανο.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις περί μεταφοράς μέρους των χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του πανελληνίου εράνου προς τον τραπεζικό λογαριασμό για την μισθοδοσία του προσωπικού του ΕΕΣ, συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) ζητεί την επιστροφή τους, ο Ανδρέας Μαρτίνης δηλώνει χαρακτηριστικά το απόγευμα της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου τα εξής:

“Καμία υπεξαίρεση και καμία “τρύπα” στα οικονομικά του ΕΕΣ! Πράγματι,με τον οικονομικό “στραγγαλισμό”, τον οποίο είχε επιβάλλει ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στον ΕΕΣ, με την κρατική χρηματοδότηση να μην μας αποδίδεται, πράγματι εγώ έδωσα τότε, την χρονική περίοδο 2010 – 2012, εντολή και έγινε η αναφερόμενη μεταφορά χρημάτων προς τον τραπεζικό λογαριασμό για την μισθοδοσία του προσωπικού. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, εγώ ο ίδιος είχα καταργήσει από το 2012 τη διενέργεια του ετησίου πανελληνίου εράνου από τον ΕΕΣ, έρανο, τον οποίο δεν έχει κανένα λόγο να αναλάβει εκ νέου ο ΕΕΣ, καθώς εγώ ο ίδιος εξασφάλισα ώστε να ρέει πλέον κάθε χρόνο η κρατική επιχορήγηση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προς τον ΕΕΣ”.