Δημήτρης Βαρνάβας: Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των γιατρών του ΕΣΥ!

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Φραστική επίθεση κατά της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ιδιαιτέρως κατά της προέδρου της Ομοσπονδίας Αφροδίτης Ρέτζιου, εξαπολύει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, για τη δήλωση της Αφροδίτης Ρέτζιου σχετικά με την κυβερνητική απόφαση να επιστραφούν αναδρομικά και στους γιατρούς του ΕΣΥ της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής στη σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

“Χτες δημοσιοποιήθηκε απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση αναδρομικών σε όλους τους γιατρούς ΕΣΥ με πολιτική απόφαση, βάζοντας δηλαδή στην άκρη την απόφαση του ΣτΕ. Κάθε νοήμων άνθρωπος ανέμενε από την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ να χαιρετήσει αυτή τη θετική εξέλιξη και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε επανυποβολή όλων των αιτημάτων για αποκατάσταση της κλαδικής συμφωνίας. Αμ δε!

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ρέτζιου, την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης, προέβη σε οργίλες δηλώσεις στο Ριζοσπάστη, ο οποίος τις φιλοξενεί υπό τον τίτλο «κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα η ανακοίνωση για τα αναδρομικά». Oι δηλώσεις ξεκινούν ως εξής: «τι θέλουν να μας πουν; Ότι μας κάνουν χάρη;» και αφού εμπλέκει το ΝΑΤΟ, τα Νοσοκομεία-επιχειρήσεις και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καταλήγει: «Με τους αγώνες μας και με κριτήριο τις ανάγκες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας».

Φαίνεται λοιπόν πως η Ομοσπονδία μας δε διαθέτει Πρόεδρο που υπερασπίζεται στοιχειωδώς τα συμφέροντα των γιατρών, αλλά κομματικό ινστρούχτορα του μεσοπολέμου που δυσανασχετεί όταν ωφελούμαστε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, επειδή ακυρώνεται η προπαγάνδα του ΚΚΕ περί εξέγερσης των εξαθλιωμένων…”.

In this article