Γιάννης Μπασκόζος στο healthview.gr: Σεβόμαστε το νομικό καθεστώς της χώρας για τους εμβολιασμούς

20-09-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Καθαρά υπέρ των εμβολιασμών και κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος τάσσεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδιαιτέρως η γενική γραμματεία Δημοσίας Υγείας, ενώ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Γιάννης Μπασκόζος ζητεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου με δήλωσή του στο healthview.gr τη συνεργασία των παιδιάτρων για το θέμα, «σεβόμενοι πάντα το νομικό καθεστώς, το οποίο υπάρχει στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα, από την 68η Σύνοδο του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο Γιάννης Μπασκόζος αναφέρει τα εξής στο healthview.gr:

«Δεν υπάρχει γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας, ο οποίος να υποστηρίζει και να έχει τρέξει περισσότερο από εμένα για το θέμα της αναγκαιότητας των εμβολιασμών! Επιζητούμε τη συνεργασία των παιδιάτρων, αλλά αυτή η συνεργασία δεν μπορεί να τελεί υπό καθεστώς εντυπωσιασμού…

Με όλη τη δύναμή μας προάγουμε τους αναγκαίους εμβολιασμούς, με εκδηλώσεις, με δηλώσεις, με εγκυκλίους, με άλλες δράσεις και καλούμε όλους να αντισταθούν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη χώρα.

Ενισχύουμε με το παραπάνω την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, αλλά πάντα σεβόμενοι το σχετικό νομικό καθεστώς, το οποίο υπάρχει στη χώρα μας».