Ανδρέας Μαρτίνης στο healthview.gr: “Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κυβερνάται από εξωθεσμικό κέντρο”!

24-09-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε μία πολύ σημαντική όσο και εξόχως αποκαλυπτική και πολιτικοποιημένη δήλωση για τα θλιβερά – για άλλη μία φορά – τεκταινόμενα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) προχωρά τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο healthview.gr ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης. Μία δήλωση με πολλούς, αλλά πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες, η οποία θα ταράξει τα νερά.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Ανδρέα Μαρτίνη στο healthview.gr έχει ως εξής:

“Επιθυμώ δι’ υμών να διευκρινίσω τα εξής:

  1. Πράγματι, προσπάθησα να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Ιουνίου και, με τις όποιες δυνάμεις μου, στήριξα τις υποψηφιότητες του νυν προεδρείου του ΕΕΣ.
  2. Το ως άνω γεγονός δεν σημαίνει ότι έκτοτε με συμβουλεύτηκαν για ο,τιδήποτε και, όταν εγώ θεώρησα ότι έπρεπε να συμβουλεύσω, ουδέποτε εισακούστηκα.
  3. Κυρίως επιθυμώ να επισημάνω ότι η ιστορία μου, επί 45 χρόνια στον ΕΕΣ, καταδεικνύει ότι είμαι υπέρ των συνεργασιών και των συμπορεύσεων με τις εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.
  4. Οίκοθεν νοείται ότι, από τις ιδρυτικές του αρχές, ο ΕΕΣ δεν πρέπει να χρωματίζεται, πολύ δε περισσότερο να κυβερνάται εξωερυθροσταυρικά από μία μικρή, σκληρή ομάδα συγκεκριμένου αντιπολιτευόμενου κόμματος, φαντάζομαι εν αγνοία του προέδρου του κόμματος αυτού”.