Συνεδριάζει την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – Όλα τα θέματα στο τραπέζι – Γιάννης Μπασκόζος στο healthview.gr: Κανείς δεν έκανε κάτι διαφορετικό από εμάς

27-09-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από σχετική πρόσκληση από τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, με όλα τα καίρια και ζέοντα θέματα ανοιχτά στο “τραπέζι”, ιδιαιτέρως τα θέματα τα οποία τροφοδότησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας και έχουν σχέση με τον βαθμό της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Γιάννης Μπασκόζος: Άδικη κριτική…

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο healthview.gr, ο Γιάννης Μπασκόζος υπογραμμίζει με ιδιαίτερη έμφαση τα εξής:

“Θεωρώ ως εντελώς άδικη την κριτική περί… αμφιλεγόμενης στάσης εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών!

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προβάλλουμε την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, με δηλώσεις, προβολή επιστημονικών απόψεων και δράσεις. Κινούμενοι εντός των νόμων και του Συντάγματος, κινούμαστε στην κατεύθυνση αυστηροποίησης της υποχρεωτικότητας.

Εκεί που ο υπεύθυνος σύμβουλος της Πολιτείας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, θα εισηγηθεί ακόμη και νομοθετική ρύθμιση, θα προχωρήσουμε.

Αναμένω τις συγκεκριμένες εισηγήσεις αυτών οι οποίοι μας κατακρίνουν. Ποιος και πότε εισηγήθηκε κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο πράττουμε;”.