ΟΕΝΓΕ: Περιύβριση νεκρού από την ΕΛ.ΑΣ. για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο

01-10-2018

“Εδώ και αρκετές ημέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την επιχείρηση συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα άγριας επίθεσης, τόσο από πολίτες, όσο και από αστυνομικούς, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και υπογραμμίζει πως ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” νεκρός, με χειροπέδες.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

“Εδώ και αρκετές ημέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την επιχείρηση συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα άγριας επίθεσης, τόσο από πολίτες, όσο και από αστυνομικούς, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος και κατέληξε πριν καν οδηγηθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της «αυτοάμυνας», που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη, είναι απολύτως εμβληματική της αντίληψης που χαρακτηρίζει τις κρατικές πολιτικές για τους τοξικοεξαρτημένους, τους οροθετικούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα περιθωριοποιεί. Ακόμα χειρότερα, η απίστευτη βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο ημιθανή, ίσως ήδη νεκρό, όχι μόνο αποτελεί πράξη βαρβαρότητας αλλά αποκαλύπτει και τον προσανατολισμό της Αστυνομίας στην καταστολή. Δεν πρόκειται απλώς «για πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί.

Αλήθεια, ποιο κράτος «δικαίου» ανέχεται τέτοια βαρβαρότητα;

H διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού.

Ως Νοσοκομειακοί Γιατροί, αφιερωμένοι στην καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας, απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία όλων των υπευθύνων”.