Πάνος Παπανικολάου: Αστυνομικός χειροδίκησε σε γυναίκα γιατρό και τον καλύπτουν… 14 μήνες!

02-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Αστυνομικός  σε υπηρεσία χειροδίκησε σε βάρος γυναίκας γιατρού που επιχειρούσε να περιθάλψει τραυματία τροχαίου, κατήγγειλε, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό News247 88,6 FM, ο διευθυντής νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νικαίας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου.

“Ενώ το συμβάν έγινε πριν από 14 μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει τα στοιχεία του συγκεκριμένου αστυνομικού. Στη δίκη για την επίθεση του δημοσιογράφου Μανόλη Κυπραίου, που έμεινε κωφός από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, κατατέθηκε έγγραφο από το ελληνικό δημόσιο, το οποίο ισχυρίζεται πως παρά το δυσμενές συμβάν, ο δημοσιογράφος είναι πολύγλωσσος και διατηρεί την εργασία του. Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης τέτοιων περιστατικών από όλες τις κυβερνήσεις” υποστήριξε ο Π. Παπανικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα γύρω από το θάνατο του ακτιβιστή – οροθετικού Ζαχαρία Κωστόπουλου που μεταφέρθηκε νεκρός φορώντας χειροπέδες στο νοσοκομείο είπε πως “το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έπρεπε να διαπιστώσει τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου, και δεν έπρεπε να τον μεταφερθεί δεμένος με χειροπέδες. Ακόμη και αν δεν ήταν νεκρός, θα έπρεπε, επίσης να είχε μεταφερθεί χωρίς χειροπέδες” υπογράμμισε και τόνισε πως το συμβάν “συνιστά περιύβριση νεκρού”