Τι ισχυρίστηκε ο Νικόλαος Οικονομόπουλος, την Πέμπτη, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΚΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

04-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, τη διαβεβαίωση ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό τα διαβήματα τα οποία θα επιχειρηθούν προς την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, προκειμένου να μην αποβληθεί τελικώς και επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα, στη Γενεύη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παρείχε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΕΕΣ Νικόλαος Οικονομόπουλος, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ!

Μάλιστα, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο οποίος είχε συναντηθεί νωρίτερα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου με τον υπουργό Υγείας, ανέφερε ότι ο Ανδρέας Ξανθός θα παρέμβει απευθείας στη Διεθνή Ομοσπονδία, ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι έχει εκταμιευθεί ήδη από το υπουργείο Υγείας χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευθεί τις επόμενες ημέρες επίσης χρηματικό ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ για τα τρέχοντα έξοδα του ΕΕΣ.

Με απλά λόγια, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος υποστήριξε ότι την παραβίαση όλων των συμπεφωνημένων του ΕΕΣ με την Διεθνή Ομοσπονδία και το υπουργείο Υγείας θα επωμισθεί εξ ολοκλήρου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας…