Γονιμότητα: Πως επηρεάζεται από το μέγεθος του πέους

08-10-2018

Η σημαντική ερώτηση είναι πάντα αν το μέγεθος του πέους επηρεάζει την σεξουαλική του άνδρα. Λίγοι αναρωτιούνται αν το μέγεθος του αντρικού μορίου επηρεάζει την γονιμότητα του. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, την επηρεάζει αφού οι άνδρες με μικρό πέος τείνουν να είναι λιγότερο γόνιμοι.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες αξιολόγησαν στοιχεία που αφορούσαν 815 άνδρες που βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση για τρία χρόνια.
Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, οι άνδρες με υπογονιμότητα είχαν πέος με μήκος κατά μέσο όρο 12,4 εκατοστά, ενώ οι γόνιμοι άνδρες είχαν πέος με μήκος 13,3 εκατοστά.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Οστιν Σλέιντ και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι οι άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας τείνουν να έχουν μικρότερο πέος ακόμα και όταν αυτό είναι σε στύση.
Όπως εξήγησε ο Δρ Σλέιντ, μπορεί η διαφορά να μην φαίνεται σημαντική αλλά στατιστικά είναι αξιοσημείωτη.

«Μένει να καθορίσουμε αν αυτή η διαφορά στο μήκος του πέους μπορεί να αποτελέσει προγνωστικό δείκτη της ανδρικής υπογονιμότητας», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι τα κοντύτερα πέη μπορεί είναι ένδειξη προβλημάτων γονιμότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες θα πρέπει να αναστατωθούν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γονιμότητα: Ο άνδρας καταλαβαίνει την γόνιμη γυναίκα από τη μυρωδιά