Δημήτρης Βαρνάβας: Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ προκαλεί σύγχυση για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ!

10-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σύγχυση προκαλεί στην κοινή γνώμη, αλλά και τους δημοσιογράφους, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σχετικά με το ύψος των απαιτουμένων αναδρομικών από τους γιατρούς του ΕΣΥ της χώρας μας, τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σε σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

“«Αναδρομικά 7 μηνών ζητούν οι γιατροί» είναι ο τίτλος σημερινού ρεπορτάζ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (κλικ εδώ).

Βεβαίως οι γιατροί διεκδικούν πολύ περισσότερα αναδρομικά. Διεκδικούν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, δηλαδή για 74 μήνες!

Δυστυχώς η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, αντί να εκφράζει και να διαπραγματεύεται καθαρά αυτή τη διεκδίκηση,προβάλλει κουτοπόνηρα διάφορους περίπλοκους ισχυρισμούς, προκειμένου να μηδενίσει την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση αναδρομικών σε αντίθεση προς την αρνητική απόφαση του ΣτΕ. Ως αναμενόμενο αυτοί οι περίπλοκοι ισχυρισμοί προκαλούν σύγχυση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και να οδηγούν σε τίτλους, όπως αυτός που προαναφέραμε.

Η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ συμπεριφέρονται απροκάλυπτα ως μακρά χείρα του Περισσού και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευχόμενοι επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοσοκομειακών γιατρών προκειμένου ν΄ αποτελέσουν «λίπασμα στην επαναστατική διαδικασία».

Όμως η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ οφείλει να κατανοήσει πως οι γιατροί δεν είναι μολυβένια στρατιωτάκια. Γυρίζουν την πλάτη στην ωμή και παράλογη αντιπολιτευτική πρακτική, πράγμα που καταλήγει στην αποψίλωση κάθε κινητοποίησης. Όπως -καλή ώρα- αυτής που διοργανώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή μπροστά στο κτίριο του ΣτΕ, όπου οι συγκεντρωμένοι -όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο– μπορούσαν να μετρηθούν άνετα στα δάχτυλα των δύο χεριών…”.