Γιάννης Μπασκόζος: Οι κ.κ. Μαρτίνης και Αυγερινός να μη μιλούν, γιατί έφεραν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε αυτό το σημείο!

12-10-2018

Αυτοί που έφεραν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην κατάσταση αναξιοπιστίας, διασυρμού και οσμής σκανδάλων καλό θα είναι τουλάχιστον να μη μιλούν επεσήμανε ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, με αφορμή την απόφαση αποπομπής του ΕΕΣ από τη διεθνή ομοσπονδία, τονίζοντας ότι σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο των Εξωτερικών, θα βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσει ο ΕΕΣ το ανθρωπιστικό του έργο και να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων του.

Ο κ. Μπασκόζος εξήγησε ότι η διοίκηση Μαρτίνη και οι συνεχώς διορισμένες διοικήσεις Αυγερινού είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η εμπιστοσύνη από τη διεθνή ομοσπονδία που πριν από ένα χρόνο πήρε την απόφαση για αποπομπή. Εμείς παρεμβήκαμε σημείωσε ο κος Μπασκόζος μη εξετάζοντας τη κομματική ταυτότητα της διοίκησης κάνοντας υπερκομματική δράση του ΕΕΣ.

«Πήραμε 6μηνη παράταση που ουσιαστικά έγινε ετήσια και οδηγήσαμε μέσα από την τελευταία διορισμένη διοίκηση του πρέσβη Αλεξανδρή ο οποίος κέρδισε πάλι την εμπιστοσύνη της διεθνούς ομοσπονδίας και έκανε τις πρώτες εκλογές, είπε.

‘Όμως, όπως αποσαφήνισε ο κος Μπασκόζος, οι εκλογές έγιναν με το παλαιό καταστατικό που ήταν κλειστό όσων αφορά τα μέλη, όπου 250 μέλη εξέλεξαν την παρούσα διοίκηση του ΕΕΣ. Την εξέλεξαν με σαφή συμφωνία ότι εντός 4μηνου θα οδηγήσει τον ΕΕΣ σε νέες εκλογές με καινούριο καταστατικό με άνοιγμα των μελών και εθελοντές πράγμα που με δική της αποκλειστικά ευθύνη δεν έκανε ο κος Οικονομόπουλος, παρότι ως μέλος και γραμματέας στη Διοίκηση Αλεξανδρή είχε συνομολογήσει.
Ο κ. Μπασκόζος τόνισε ότι σαν υπουργείο σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, θα βρουν τον τρόπο να συνεχίσει ο ΕΕΣ το ανθρωπιστικό έργο, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις προς τη διεθνή ομοσπονδία και να μη χαθούν οι χιλιάδες εθελοντές του αλλά και να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους.