ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οιονεί μομφή κατά του Νικόλαου Οικονομόπουλου από 16 μέλη του ΚΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Όλα τα ονόματα)

13-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Οιονεί μομφή κατά του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Νικόλαου Οικονομόπουλου αποτελεί το κείμενο, το οποίο υπογράφουν 16 από τα 25 μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ και κατετέθη επισήμως και αρμοδίως την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο πρωτόκολλο του ΕΕΣ.

Το κείμενο – οιονεί μομφή κατά του Νικόλαου Οικονομόπουλου, το οποίο έχει στη διάθεσή του το healthview.gr, χαρακτηρίζει ως “ατιμωτικό μέτρο” την αναστολή για τον ΕΕΣ και αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερη έμφαση ότι “το προεδρείο του ΕΕΣ επηρεάζεται από ετερόκλητα άτομα, που αγνοούν το ερυθροσταυρικό κίνημα, στο οποίο ανήκει ο ΕΕΣ, και τους κανονισμούς λειτουργίας του”.

Οι 16 επισημαίνουν ακόμη στον Νικόλαο Οικονομόπουλο ότι “αποποιούμαστε κάθε ευθύνη για αυτό που συνέβη (σ.σ.: εννοούν τη θέση του ΕΕΣ σε καθεστώς αναστολής από την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου) και καλούμε τον Πρόεδρο του ΕΕΣ να αποφασίσει ώστε να πράξει τα δέοντα έστω και τώρα”.

Το κείμενο – οιονεί μομφή κατά του Νικόλαου Οικονομόπουλου υπογράφουν τα εξής 16 μέλη του ΚΔΣ του ΕΕΣ:

Στρατής Παναγάκος, Λεωνίδας Δημητρόπουλος, Μάρθα Βουγιούκα, Λίνα Τσίτσου, Δέσποινα Φιλιπιδάκη, Μαρία Δημουλά, Αικατερίνη Κουμανίδου, Δημήτριος Λινός, Θεόδωρος Ζωγράφος, Γιώργος Κουσούλης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, Δημήτρης Κουτρούμπας, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Όλγα Μοναχού και Βίκυ Κωνσταντινίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η προσεχής συνεδρίαση του ΚΔΣ του ΕΕΣ έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 18 Οκτωβρίου…