Η επίμονη αντίφαση της ΠΟΕΔΗΝ για τους εμβολιασμούς των προσφύγων…

16-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται η ίδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι προσέρχονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας αρνούνται να δώσουν πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό τους, παρ’ όλα αυτά η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται, την ίδια στιγμή, ότι η πλειονότητα της εν λόγω κατηγορίας του πληθυσμού της χώρας μας είναι ανεμβολίαστη!…

Συγκεκριμένα, απολαύστε την μέγιστη και επίμονη αυτή αντίφαση της ΠΟΕΔΗΝ:

“Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους εμπλεκόμενους Υπουργούς της Κυβέρνησης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό όλων των προσφύγων και μεταναστών που κατοικούν στους χώρους φιλοξενίας, καθώς επίσης και των ΡΟΜΑ. Όχι λόγια!!! Επισκεφτήκαμε καταυλισμούς (Μόρια) και είδαμε την κατάσταση.
Η μεγάλη πλειονότητα από τους πρόσφυγες, μετανάστες και ΡΟΜΑ που επισκέπτονται τα Νοσοκομεία (ασθενείς και συνοδοί) είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης είναι αδύνατη η λήψη ιστορικών καθ’ ότι αποφεύγουν να δίνουν πληροφορίες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα επιμείνουν στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας.
Οι αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών της Κυβέρνησης για την δυνατότητα αποφυγής του εμβολιασμού των παιδιών για ιδεολογικούς ή άλλους λόγους, είναι επικίνδυνες”.