Δύο μνηστήρες διεκδικούν το Νοσοκομείο της …Μεσογείων

16-10-2018

Ανοίγουν σήμερα οι προσφορές για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Centre». Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ξένα επενδυτικά funds και το ίδρυμα Ωνάση διεκδικούν το νοσοκομείο της Μεσογείων, το οποίο εφόσον πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα δωρίσει το νοσοκομείο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο δεύτερος «μνηστήρας» είναι το αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Farallon Capital και ο τρίτος  το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company.

Μετά και το άνοιγμα των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, η PricewaterhouseCoopers (σύμβουλος πώλησης)  θα τις αξιολογήσει το προσφερόμενο τίμημα και ακολούθως θα κάνει την εισήγησή της στην τράπεζα Πειραιώς.

Οι ανακοινώσεις για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της Πειραιώς, «Ημιθέα Α.Ε., η οποία απέκτησε μέσω πλειστηριασμού, κατά 100% το Ερρίκος Ντυνάν, αναμένονται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού «Ημιθέα Α.Ε.» είχε αποκτήσει το νοσοκομείο το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ. Κατά την περίοδο της μεταβίβασης το Ερρίκος Ντυνάν χρωστούσε σε προμηθευτές, ασφαλιστικά, ταμεία, ΔΕΚΟ και εργαζόμενους περί τα 100 εκατ. ευρώ.