Μόρια: Ένα video, που σπάει καρδιές και ένας… νταής αστυνομικός που ντροπιάζει την Ελλάδα! (video)

20-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Είναι μία αρκούντως υγιής αντίδραση να ντραπείτε για αυτό που θα δείτε στο παρακάτω video, από την Μόρια της Λέσβου. Από το μαρτυρικό hot spot προσφύγων στο νησί. Ντραπήκαμε και εμείς, ντράπηκε και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχεσε σε διαθεσιμότητα τον νταή αστυνομικό, ο οποίος, όπως θα δείτε και εσείς, συμπεριφέρθηκε με τον πιο σκαιό τρόπο σε μία αδύναμη και ηλικιωμένη πρόσφυγα.

Το παρακάτω video, μάλιστα, θα προβληθεί το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI – 1…

Δείτε το:

https://www.facebook.com/valerio.cataldi.35/videos/10217267223383070/

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται στο βίντεο ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα. Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης”.

Η Διεθνής Αμνηστία

Να πάρει θέση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία. Τονίζει ότι «δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών».