Αναβάθμιση ύψους 2.480.000 ευρώ στο αντικαρκινικό “Μεταξά” στον Πειραιά

31-10-2018

Έργα αναβάθμισης στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, προϋπολογισμού ύψους 2.480.000 ευρώ, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. Ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του νοσοκομείου και των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.), και τη συνεργασία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ).

Το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αποτελείται από συγκρότημα κτηρίων, οι πτέρυγες του οποίου έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 1962 και του 1980. Στο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής νερού και αποχέτευσης, ενώ είναι αναγκαία και η ολική ανακατασκευή 150 WC». Η ανακατασκευή των κτηρίων θα γίνει τμηματικά προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Εκτός από το «Μεταξά», η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη ανακατασκευής των τριών παθολογικών κλινικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παράλληλα, βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης η προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.