Συνάντηση του Γιάννη Μπασκόζου με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Νέα μομφή κατά του Νικόλαου Οικονομόπουλου

03-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη συνάντηση του γενικού γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ).

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΕΕΣ αναφέρει τα εξής:

“Για τις τελευταίες τρέχουσες, κρίσιμες εξελίξεις αναφορικά με την αναστολή του Ε.Ε.Σ από την Διεθνή Ομοσπονδία, τη Δευτέρα 29-10-2018, μετά από αίτημα μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. Συλλόγου μας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ Γιάννη Μπασκόζο.

Με δεδομένο ότι ο Ε.Ε.Σ από την ημέρα της σύστασης του είναι αρωγός στο έργο του Ελληνικού Κράτους, ο κ. Γ. Γραμματέας κατά τη συνάντησή μας τόνισε ιδιαίτερα ότι το Υπουργείο Υγείας ενδιαφέρεται για την συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου του Ε.Ε.Σ.

Ότι εμμένει στην τήρηση των δεσμεύσεων μεταξύ των ΔΟΕΣ, Υπουργείου Υγείας και Ε.Ε.Σ, για το άνοιγμα των μελών σωματείου του Ε.Ε.Σ σε εθελοντές και άλλα μέλη της κοινωνίας μας, για την αλλαγή του καταστατικού εναρμονισμένο με τις συστάσεις της ΔΟΕΣ καθώς και για την διασφάλιση και προστασία της περιουσίας που εξυπηρετεί δημόσιους σκοπούς, όπως και για την ανάδειξη νέας Διοίκησης Ε.Ε.Σ με δημοκρατικές εκλογές και ότι δεν θα ανεχτεί καμιά παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα.

Η βασική μέριμνα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και των αμοιβών τους.

Συζητήθηκε επίσης και το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το δικαίωμα ψήφου και εκλέγειν για τους εργαζομένους του Ε.Ε.Σ. οι οποίοι είναι ή θα εγγραφούν ως νέα μέλη του Ε.Ε.Σ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα αφού δηλώθηκε η στήριξη προς τους εργαζόμενους από την πλευρά του Υπουργείου αλλά και από την Ελληνική Κυβέρνηση στο σύνολό της.

Τονίζουμε την πάγια θέση του Συλλόγου μας εδώ και χρόνια ότι ανήκουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να ανήκουμε στο Διεθνές Κίνημα Ε.Σ κ Ε.Η  και ότι συμπορευόμαστε με τον Ελληνικό Κράτος ,διότι από ιδρύσεως του ΕΕΣ είμαστε αρωγοί του και για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη  η ευθύνη βαραίνει  το παρόν Κ.Δ.Σ  του Ε.Ε.Σ.”.

Νέα μομφή κατά του προέδρου του ΕΕΣ

Την ίδια στιγμή, νέα, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, μομφή κατά του προέδρου του ΕΕΣ Νικόλαου Οικονομόπουλου έχουν καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα δεκαπέντε (15) από τα 25 μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ και όλα δείχνουν ότι η συνεδρίαση του ΚΔΣ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου θα είναι τόσο θυελλώδης όσο και κρίσιμη για την τύχη της παρούσας διοίκησης της οργάνωσης, η οποία βαδίζει αμέριμνη στην κόχη του “γκρεμού”, με την οριστική αναστολή ήδη στο “τσεπάκι” της…

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) επανήλθε για δεύτερη φορά με πολύ σοβαρές ενστάσεις επί του σχεδίου καταστατικού, το οποίο απέστειλε ο Νικόλαος Οικονομόπουλος στη Γενεύη, με το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αναβολή της σύγκλισης της γενικής συνέλευσης του ΕΕΣ να προβάλλει πιο ισχυρό παρά ποτέ, καθώς αυτή είναι προγραμματισμένη για την… Κυριακή 11 Νοεμβρίου, αλλά όλα τα κρίσιμα θέματα παραμένουν ορθάνοιχτα!