Τέλος ο Νικόλαος Οικονομόπουλος από την προεδρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Υπερψηφίσθηκε η μομφή εναντίον του – Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος

05-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Περισσότερο από θυελλώδης εξελίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), στην οποία, μάλιστα, κατετέθη πρόταση μομφής, υπογεγραμμένη από 15 από τα 25 μέλη του ΚΔΣ της οργάνωσης, κατά του προέδρου του ΕΕΣ Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Με την επίσημη κατάθεση της πρότασης μομφής, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος αποχώρησε σφόδρα ενοχλημένος από τη συνεδρίαση του ΚΔΣ και απεσύρθη στο προσωπικό του γραφείο, στο κεντρικό κτίριο του ΕΕΣ, στη Λυκαβηττού 1.

Η συνεδρίαση των μελών του ΚΔΣ συνεχίσθηκε κανονικά, χωρίς την συμμετοχή του Νικόλαου Οικονομόπουλου, ο οποίος καθαιρέθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ της μομφής – 1 κατά – 4 λευκά), με τον Κύπριο στην καταγωγή γιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο (φωτογραφία), ο οποίος είναι παλαιός και στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη, αλλά και φιλικά προσκείμενος στην παρούσα κυβέρνηση, να εκλέγεται στη θέση του νέου προέδρου της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες εργαζόμενοι του ΕΕΣ, ήταν από νωρίς συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΔΣ της οργάνωσης και παρακολούθησαν με ειλικρινές ενδιαφέρον όσο και με έντονη αγωνία τις κρίσιμες εξελίξεις στον ΕΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ διανύουν ήδη τον τρίτο μήνα χωρίς μισθό…

Στα παραλειπόμενα της εκλογής του νέου προέδρου, τέλος, ο γιατρός Ανδρέας Μαμαντόπουλος υπήρξε συμφοιτητής του σημερινού υπουργού Υγείας και γιατρού Ανδρέα Ξανθού.

O Νικόλαος Οικονομόπουλος “επιμένει”…

Πάντως, σε δική του ανακοίνωση, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος ισχυρίζεται τα εξής:

“Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα, αναφορικά με δήθεν παραίτηση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικολάου Οικονομόπουλου και εκλογή άλλου προσώπου στη θέση αυτή.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζεται ότι Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. είναι και παραμένει ο κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο οποίος αποκαθιστώντας τα πράγματα προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ουδέποτε υπήρξε νόμιμη συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. στις 5 Νοεμβρίου 2018, με θέμα την αμφισβήτηση του Προέδρου.

Η επιχείρηση κατάληψης της Προεδρίας του Ε.Ε.Σ. με αντικαταστατικό και πραξικοπηματικό τρόπο, αποτελεί παρωδία η οποία αποκάλυψε τους εμπνευστές του σχεδίου διάλυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υφαρπαγής της περιουσίας του.

Ιστορικά, η «Κυβέρνηση του βουνού» ή οι «πραξικοπηματίες» εμφανίστηκαν σε στιγμές πολιτικής ανωμαλίας. Στις Δημοκρατίες υπάρχουν θεσμοί και νόμοι που λειτουργούν και όλοι πρέπει να σέβονται”.