Κάλεσμα από τον ΠΙΣ για περιφρούρηση των πολυϊατρείων

Γιατρός
26-12-2016

Την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας ζητάει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τον καταστροφικό όπως αναφέρουν νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με το κλείσιμο των δομών του ΕΟΠΥΥ που αφήνει τους πολίτες χωρίς πρόσβαση στην ΠΦΥ και πετάει στο δρόμο 8.500 γιατρούς και εργαζομένους. Ο ΠΙΣ προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες,όπως επίσης και κατά του Γενικού Γραμματέα Υγείας για τη καταβολή των οφειλών.

Επίσης καταγγέλλει την εφαρμογή του πλαφόν συνταγογράφησης που καθιέρωσε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς να περιφρουρήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις μονάδες Υγείας και διοργανώνει πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 19/2 στι μία το μεσημέρι.

Τέλος ο ΠΙΣ καταδικάζει τις επιθέσεις της αστυνομίας αλλά και την παράδεκτη όπως αναφέρει συμπεριφορά της διοικήτριας του νοσοκομείου Χαιδαρίου “Αττικόν” ενάντια στον ιατρό εργασίας τον οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση.