Περισσότεροι οι “κοπανατζήδες” γιατροί στην περιφέρεια

26-12-2016

Εφημερίες χωρίς γιατρούς λόγω έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων αλλά και …κοπάνας, κατέγραψαν οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στα δημόσια νοσοκομεία από τον περασμένο Αύγουστο έως και Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας η οποία έχει δοθεί στον υπουργό Υγείας,

 Ειδικότερα, οι επιθεωρητές εντόπισαν εφημερεύοντες που όμως …απουσίαζαν αδικαιολόγητα από το νοσοκομείο, με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιφέρεια. Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται στην Αττική, αφού οι «κοπανατζήδες» δεν ξεπερνούσαν το 8% του προσωπικού που εφημέρευε.

 Οι έλεγχοι κατέδειξαν και τις σοβαρές ελλείψεις του ΕΣΥ σε προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν ημέρες του μήνα σε αρκετά νοσοκομεία που οι εφημερίες γίνονταν χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες! Οι επιθεωρητές μάλιστα επισημαίνουν ότι οι κενές οργανικές θέσεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασθενών, τη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και τη μη αξιοποίηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.