Για 12η χρονιά η Genesis Pharma βραβεύεται για το εργασιακό της περιβάλλον

26-12-2016

Εξαιρετικά σημαντικό μία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία να βραβεύεται για 12 συναπτά έτη  ως Best Workplaces. Πρόκειται για τη GENESIS Pharma  που παραμένει η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που βραβεύεται για το εργασιακό της περιβάλλον από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του θεσμού το 2003 έως σήμερα σταθερά. Συνολικά, η εταιρεία έχει λάβει 18 διακρίσεις από το Great Place to Work®Institute, καθώς έχει τιμηθεί και με τέσσερα ευρωπαϊκά βραβεία, αλλά και με δύο ειδικά βραβεία για την πενταετή και δεκαετή συνεχή παρουσία της στην πρώτη δεκάδα της ελληνικής κατάταξης.

Εφαρμόζοντας μια συνεπή πολιτική για το ανθρώπινο δυναμικό της, η GENESIS Pharma έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχών και δράσεων, με στόχο να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους της ασφάλεια, ελευθερία, προοπτικές εξέλιξης και αναγνώριση της δουλειάς τους. Η πολιτική της περιλαμβάνει πρακτικές που διασφαλίζουν την ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία, την υλική και ηθική επιβράβευση, την αξιοκρατία, την υγεία και ασφάλεια, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στην εξέλιξη και εκπαίδευση των εργαζομένων της, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας και των οικογενειών των ανθρώπων της. Σε αρκετά σημεία αξιολόγησης των πρακτικών της, όπως θέματα εκπαίδευσης, μισθοί και πρόσθετες παροχές ενίσχυσης, η GENESIS Pharma διαθέτει παροχές που είναι μοναδικές.

O Διευθύνων Σύμβουλος, κος Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ανέφερε σχετικά: «Δουλεύουμε πολλά χρόνια με συνέπεια και ειλικρίνεια, κάνοντας μια σημαντική επένδυση ώστε να διαμορφώσουμε εργασιακές συνθήκες που θα δίνουν σε όλους τους ανθρώπους μας κίνητρο, νόημα και ικανοποίηση. Ακόμη και τα τελευταία χρόνια της κρίσης, που αντιμετωπίσαμε ως φαρμακευτική εταιρεία ιδιαίτερες  πιέσεις από τις πολιτικές λιτότητας στο φάρμακο, μέσα στους πρώτους στόχους μας ήταν να  διατηρήσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά και σχεδόν στο ακέραιο τις παροχές μας. Η επιλογή αυτή μας δικαιώνει σήμερα τόσο επιχειρηματικά, όσο και ηθικά. Πιστεύω πως, αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουμε καταφέρει αυτή την πρωτιά στο διαγωνισμό Best Workplaces που πάντα θα κρατάμε και που μας κάνει πολύ περήφανους γιατί προέρχεται από τους ίδιους μας τους ανθρώπους».

Βέβαια στη λίστα με τις εταιρείες  που βραβεύτηκαν για το εργασιακό του περιβάλλον εντοπίζουμε και άλλες εταιρείες από το χώρο του φάρμακου όπως τη Pfizer και τη Roche ενδεικτικό της δυναμικής που έχει γενικότερα ο φαρμακοβιομηχανία.