Χρήστος Ταμπαξής: Παγκόσμιο Ρεκόρ… σαν το παλιό καλό κρασί!

26-12-2016

Το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε ο Παραολυμπιονίκης Χρήστος Ταμπαξής στα 100 μ. ύπτιο στην κατηγορία S1 την Πέμπτη 22 Μαΐου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμΕΑ 2014 που διεξάγεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (22 και 23 Μαΐου 2014), στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο (ΟΑΚΑ). Το χρονόμετρο έδειξε 3:02.31 βελτιώνοντας κατά 10 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ (3:12:98)! Ο Χρήστος Ταμπαξής είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας αφού έχει συμμετάσχει σε πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα, Σύδνεϋ, Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο) και έχει κατακτήσει δεκάδες χρυσά και ασημένια μετάλλια. Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς δίνει το εισιτήριο πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 4 – 10 Αυγούστου στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και αποτελεί το κύριο μέρος της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο που έπονται. 

Ο 37χρονος Έλληνας Παραολυμπιονίκης που όπως ο ίδιος δηλώνει αφιερώνει το ρεκόρ του στην νεολαία και στην εκπλήρωση των ονείρων κάθε νέου ανθρώπου, είναι μέλος της οικογένειας της ELPEN τα τελευταία 4 χρόνια. Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η ELPEN στηρίζει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν ως κύριος Χορηγός, υποστηρίζοντας την προετοιμασία και τη συμμετοχή του Έλληνα αθλητή σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων & Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN δήλωσε σχετικά: «Ο Χρήστος απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο σπουδαίος αθλητής με το νέο αυτό παγκόσμιο ρεκόρ. Όμως η συνεχής επαφή μαζί του μας επιβεβαιώνει το πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. Είμαστε υπερήφανοι που είναι δίπλα μας και μας τιμά με την φιλία του. Ο Χρήστος αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους, εμπνέοντάς τους ώστε να μην το βάζουν ποτέ κάτω, να μην τα παρατούν ποτέ, σε όσα εμπόδια και αν συναντήσουν στον δρόμο τους.»