Θεσσαλονίκη: Τετράχρονο κοριτσάκι νεκρό και 28 τραυματίες – 1 στην εντατική – σε σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με βαν που μετέφερε πρόσφυγες! (video)

09-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 8.30 μ.μ. της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου των Βρασνών, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν ένα φορτηγό συγκρούστηκε με βαν που μετέφερε πρόσφυγες, με τραγικό αποτέλεσμα ένα νεκρό παιδάκι και 28 τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας με την Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Βρασνών.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή 15 ασθενοφόρα και 2 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, καθώς και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Το πρώτο ασθενοφόρο που προσέγγισε το περιστατικό παρέλαβε ένα ανήλικο αγοράκι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το δεύτερο τέσσερα ανήλικα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία παρέχει στο healthview.gr ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου, 3 αγόρια και 2 κορίτσια διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, ενώ 28 ενήλικες διεκομίσθησαν στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας “Γεώργιος Γεννηματάς” (15) και “ΑΧΕΠΑ” (13).

Από τους 28 τραυματίες, οι 12 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων 1 άνδρας εισήχθη διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του “ΑΧΕΠΑ”.

Το ιδιαιτέρως τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι ένα τετράχρονο κοριτσάκι κατέληξε, ενώ διακομιζόταν με ασθενοφόρο, διασωληνωμένο, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης…

https://youtu.be/7cr1I3VzFRU