Greek Health Tourism Forum & Workshop 2018: Ώθηση τώρα στον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

12-11-2018

Σε σημαντικό πόλο προσέλκυσης Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, εξελίσσεται ο τουρισμός υγείας. Εκτιμάται μάλιστα ότι περίπου 300.000 Ρώσοι τουρίστες ταξιδεύουν ετησίως για ιατρικούς λόγους. Το 50% των Ρώσων που ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας για ιατρικούς λόγους έχουν ως προορισμό το Ισραήλ ενώ σε πολλές χώρες όπως στη Γερμανία, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες υγείας από τους Ρώσους ασθενείς, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον ρωσόφωνο προσωπικό.  Σημειώνεται επίσης ότι οι διεθνείς ασθενείς του ιατρικού τουρισμού έχουν ένα μέσο όρο δαπάνης τα 3.000 ως 4.000 δολάρια.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν με αφορμή το Greek Health Tourism Forum & Workshop που πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στη Μόσχα, με στόχο τη δυναμική διείσδυση των ελληνικών ιδιωτικών κλινικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη ρωσική αγορά τουρισμού Υγείας. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας στον Τουρισμό και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού,  του ΕΟΤ και του ATOR  (Σύνδεσμος Tour Operators Ρωσίας) και της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Εταιρειών Ρωσίας.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία για την ασφαλή και άμεσα αποτελεσματική στρατηγική εισόδου των ελληνικών κλινικών στην ρωσική καθώς και σε όλες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) αγορές ιατρικού τουρισμού.

Στόχος του Greek Health Tourism Forum & Workshop 2018 είναι να δώσει ταχύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, που φαίνεται ότι θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πόλους προσέλκυσης Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη σπουδή από τη ρωσική πλευρά φαίνεται ότι υπάρχει για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την οδοντιατρική, πλαστική χειρουργική, ογκολογία, καρδιολογία, διαβητολογικά, ορθοπεδική αποκατάσταση, γυναικολογία (κυρίως εξωσωματικές), νεφρολογικά προβλήματα, ανδρολογικά προβλήματα, θεραπείες για αναπνευστικά προβλήματα, κοσμετολογία, τουρισμό ευεξίας, ιαματικά   κ.α.