Δημήτρης Βαρνάβας: Άσκοπος ο θόρυβος για τη Διαβητολογία

14-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξηγηθεί σε γιατρούς και ασθενείς, τι σημαίνουν συγκεκριμένα οι νέες ρυθμίσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για τη Διαβητολογία, απευθύνει το βράδυ της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

“Το ζήτημα της διαχείρισης των διαβητικών ασθενών απασχόλησε την αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια του ΚΕΣΥ αρκετές συνεδριάσεις, στις οποίες μάλιστα κλήθηκαν εκπρόσωποι των Ενδοκρινολόγων και των Παθολόγων να εκφράσουν την άποψή τους. Στόχος ήταν η υπουργική απόφαση για την εξειδίκευση της Διαβητολογίας να αποτυπώνει τις σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής, αλλά και τις ανάγκες των ασθενών, οι οποίοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια στη χώρα μας.

Η προσπάθεια να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο που υπήρχε μέχρι τώρα δυσαρέστησε ορισμένους συναδέλφους, καθώς και συγκεκριμένες Ιατρικές Εταιρείες, οι οποίες επανήλθαν εκ νέου στις αιτιάσεις που διατύπωναν εξαρχής.

Από κοντά ξεπετάχτηκε και η ΑΡΣΙ, προσπαθώντας να δώσει μικροπολιτική χροιά στο ζήτημα.

Αναμενόμενο.

Στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες υποκλίσεις και χειροφιλήματα στον Ανδρέα Μαρτίνη, την εποχή που εκείνος ήταν ο αδιαμφισβήτητος άρχων του Ντυνάν προκειμένου να τους προσλάβει στο Ίδρυμα. Αργότερα, όταν μεταπήδησαν στο ΕΣΥ, συνέχισαν τα χειροφιλήματα προκειμένου να εξελιχθούν γρηγορότερα και να καταλάβουν θέσεις στο «μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο», το οποίο καταγγέλλουν νυχθημερόν.

Αναμενόμενο συνεπώς τα συγκεκριμένα στελέχη της ΑΡΣΙ να πιστεύουν πως όλοι είναι όμοιοι με την αφεντιά τους.

Όμως πέρα από τα συντεχνιακά και τα μικροπολιτικά, το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΣΥ οφείλουν να εξηγήσουν εμπεριστατωμένα στους γιατρούς και κατανοητά στους ασθενείς τι ακριβώς συνεπάγεται η θέσπιση των ρυθμίσεων για τη Διαβητολογία.

Μόνον τότε θα πάψει ο θόρυβος…”.