ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε χαμηλά επίπεδα η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας

23-11-2018

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο τονίζει τη σημασία του αντιγριππικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και τις 15 Νοεμβρίου, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Το ίδιο διάστημα, στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 33 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Κανένα δείγμα δεν βρέθηκε θετικό για ιούς γρίπης.

Με βάση τα ανωτέρω, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Τονίζεται η σημασία του αντιγριππικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Σημειώνεται ότι η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2018 – 2019 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε την εβδομάδα 40/2018 (01–07 Οκτωβρίου 2018) και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα 20/2019 (13–19 Μαϊου 2019). Σύμφωνα με στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τον Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τη δραστηριότητα της γρίπης στην Ευρώπη, και οι 46 χώρες που δήλωσαν ανέφεραν χαμηλή δραστηριότητα της γρίπης.

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος: Μια μεγάλη ανατροπή άνευ σημασίας