Θηλασμός: Οι γιατροί δεν λένε στις νέες μαμάδες πως μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

13-12-2018

Έρευνα έχει δείξει πως ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που οι γιατροί λένε στις ασθενείς τους όσο θα έπρεπε, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ohio στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 700 γυναίκες ηλικίας από 18 εώς 53 ετών που είχαν κάνει τουλάχιστον ένα παιδί.
Από τα αποτελέσματα φάνηκε πως αν και οι μισές γυναίκες γνώριζαν πως ο θηλασμός σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, μόνο το 16% είπαν πως πήραν αυτή την πληροφορία από τους γιατρούς τους.

Οι γυναίκες που δεν γνώριζαν αυτή την παράμτρο είπαν πως εαν το ήξεραν θα άλλαζαν γνώμη και θα είχανμ θηλάσει. Εκείνες που το γνώριζαν, θήλασαν για περισσότερο διάστημα από τις γυνάικες που δεν το είχαν ακούσει.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, οι πρακτικές του θηλασμού θα επηρεάζονταν εάν οι γυναίκες γνώριζαν τον συσχετισμό μεταξύ θηλασμού και καρκίνου του μαστού.
Οι ειδικοί λένε αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γιατροί πρέπει να μιλούν περισσότερο στις νέες μητέρες για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θηλασμός: Τα μωρά που έχουν θηλάσει έχουν μεγαλύτερο εισόδημα ως ενήλικες