Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Αντίδραση Μαρτίνη για φημολογίες εναντίον του – Δήλωση στο healthview.gr

11-12-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Την αντίδραση του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Ανδρέα Μαρτίνη προκαλεί η εντεινόμενη φημολογία, η οποία τον “θέλει” να παρεμβαίνει άμεσα και έμμεσα στα κρίσιμα τεκταινόμενα εντός του ΕΕΣ, ενώ τον συνδέει ακόμη και με το “μπλοκάρισμα” του νέου καταστατικού της οργάνωσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το healthview.gr, ο Ανδρέας Μαρτίνης τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση αργά το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου τα εξής:

“Πράγματι ενεργοποιήθηκα για να διεξαχθεί επιτυχώς η πρόσφατη γενική συνέλευση του ΕΕΣ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις μου.

Το γεγονός αυτό εκτιμήθηκε τόσο από το νυν προεδρείο του ΕΕΣ όσο και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, τον κ. Πετρόπουλο.

Ενημέρωσα, όμως, τη γενική συνέλευση ότι στο καταστατικό υπάρχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας και ότι, με το ακροτελεύτιο άρθρο του (διάλυση – διάθεση περιουσίας) εμπαίζουν και το σώμα των ερυθροσταυριτών και την Πολιτεία.

Ας μη μέμφονται εμένα για όποια εμπλοκή τυχόν προκύψει, λόγω εκκρεμοδικίας άλλων προσφυγών.

Υπεύθυνοι είναι οι συνιστώντες την επιτροπή καταστατικού, μεταξύ των οποίων ανώτατοι δικαστικοί, που συλλήβδην λειτούργησαν είτε επιπόλαια είτε από εμπάθεια είτε κάποιος συγκεκριμένα για να τορπιλίσει την προσπάθεια”.