10 Χριστουγεννιάτικα δώρα για όσους αγαπούν το φαγητό!

18-12-2018

Εάν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο αγαπάει το φαγητό, ασχολείται με τη μαγειρική και ενθουσιάζεται με την ισορροπημένη διατροφή τότε οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που θα «κλέψει την παράσταση»!

Συνταγή μέσα σε κουτί

Αναζητήστε στο διαδίκτυο μία συνταγή που ξέρετε ότι θα του ή της αρέσει. Μπορείτε να εμπνευστείτε από τη διεθνή κουζίνα ή να επιλέξετε μία συνταγή με γκουρμέ συστατικά. Αγοράστε ένα καλάθι και τα υλικά της συνταγής. Συσκευάστε τα με Χριστουγεννιάτικη διάθεση και το δώρο σας είναι έτοιμο!

Σετ με μαχαίρια

Αποτελεί «επένδυση» για όσους λατρεύουν να μπαίνουν στην κουζίνα. Ένα καλό σετ από κοφτερά μαχαίρια θα εκτιμηθεί δέοντος από έναν αρχάριο ή πεπειραμένο ερασιτέχνη σεφ!

Γκουρμέ επιλογές

Επισκεφθείτε ένα ντελικατέσεν ή ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και επιλέξτε υλικά και τρόφιμα με ιδιαίτερη γεύση και ονομασία προέλευσης. Από ένα καλό αγουρέλαιο, μέχρι ένα σπάνιο είδος μανιταριών τρούφας και ξεχωριστά μπαχαρικά.

Βιβλία μαγειρικής και όχι μόνο

Επιλέξτε μέσα από μία μακριά λίστα βιβλίων μαγειρικής που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή on line. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το βιβλίο των εκδόσεων Taschen (Food & Drink Infographics: A Visual Guide to Culinary Pleasures, Simone Klabin) που περιλαμβάνει infographics για να δείτε τον κόσμο του φαγητού αλλιώς! Εάν πάλι θέλετε ψάχνετε δώρο για κάποιον χορτοφάγο ή vegan, η food blogger Deliciously Ella σας δίνει έξυπνες και γρήγορες λύσεις για κάθε ημέρα (The Plant-Based Cookbook: The fastest selling vegan cookbook of all time, Ella Mills).

Γκάτζετ για την κουζίνα

Σε ένα μαγαζί με είδη μαγειρικής διαλέξτε μερικά «εργαλεία» για την κουζίνα, που ενδεχομένως κάποιος πάντα ήθελε να αγοράσει! Μερικές ιδέες για μαγειρικά «γκάτζετ» είναι ένα θερμόμετρο, μία ζυγαριά ακριβείας ή ένα σετ από μεζούρες.

Συνδρομή σε περιοδικό

Επιλέξτε ένα Ελληνικό ή ξένο περιοδικό μαγειρικής και κάντε δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο μία ετήσια συνδρομή. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μήνα του χρόνου θα θυμάται πόσο ξεχωριστή ήταν η Χριστουγεννιάτικη επιλογή σας!

Ιδέες για παιδιά

Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει παιδιά μπορείτε να του δωρίσετε ένα σετ μαγειρικής για παιδιά. Διαλέξτε μία ωραία ποδιά, κουπάτ για μπισκότα ή ειδικά παιδικά μαχαίρια.

«Μαγικές» σοκολάτες

Κάθε λάτρης του φαγητού αγαπάει τη σοκολάτα! Ένα κουτί με ξεχωριστές τρούφες ή χειροποίητα σοκολατάκια, θα ξετρελάνουν όχι μόνο όποιον το ανοίξει αλλά ολόκληρη την παρέα!

Φαγητό και σε ρούχα

Κάλτσες με αβοκάντο, μπλούζες με ανανάδες, στρώματα γιόγκα με πίτσα και άλλες πολλές ιδέες που θα βρείτε με λίγο παραπάνω ψάξιμο.

Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά

Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα επιλέξτε μερικά καλλυντικά, κυρίως για την περιποίηση του σώματος, που βασίζονται στις ανακουφιστικές ιδιότητες των συστατικών της διατροφής. Για παράδειγμα επιλέξτε μία κρέμα προσώπου με βάση το αγγούρι, ή σαμπουάν με εκχύλισμα πορτοκαλιού.

Με λίγη παραπάνω φαντασία, είναι σίγουρο πως το δώρο σας φέτος θα εντυπωσιάσει και θα ενθουσιάσει!

Ήβη Παπαϊωάννου, RDN, MS, MBA
Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
Μέλος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, ΗΠΑ
[email protected]