Βγήκαν τα μαχαίρια στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ενόψει αλλαγής προεδρείου

28-12-2018

Βγήκαν τα μαχαίρια στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ενόψει της αλλαγής του προεδρείου! Λίγες ημέρες πριν λάβει τη σκυτάλη της προεδρίας του ΠΦΣ ο Απόστολος Βαλτάς – από τον Κυριάκο Θεοδοσιάση – για το υπόλοιπο της θητείας , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος καταγγέλλει το προεδρείο του ΠΦΣ για κομματικές …..δοσοληψίες!

Συγκεκριμένα ο κ. Λουράντος, με αφορμή τα θέματα ημερήσιας διάταξης του ΠΦΣ που τέθηκαν προς συζήτηση στο ΔΣ του συλλόγου την περασμένη Τετάρτη αναφέρεται στη σύναψη ετήσιας σύμβασης με τον Δημήτριο Κοντό. Σύμβαση που ψηφίστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, η επιλογή του κ. Κοντού «εκ μέρους του ΠΦΣ, ως … σύμβουλό του ΔΣ δεν μπορώ να πω πως συνάδει με αυτό που ορίζεται ως «διαφάνεια»!». Διερωτάται δε σε τι θα συμβουλεύει το σημερινό ΔΣ;

«Στις διεκδικήσεις του για την βελτίωση των πληρωμών μας από τον οργανισμό που όταν τον διοικούσε, καθυστερούσε τότε τις πληρωμές του; Στην βελτίωση της … επάρατης σύμβασης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που στην ουσία είναι επέκταση της σύμβασης των φαρμάκων και που μέχρι σήμερα παρά τις υποσχέσεις τους δεν τολμούν να ακουμπήσουν; Στην ληστρική επιδρομή του ΕΟΠΥΥ εναντίον των φαρμακοποιών με το γνωστό 0,8% για τα off patent φάρμακα; Στο ιδιοκτησιακό; Στον … συντονισμό του υπαλληλικού προσωπικού που σήμερα αριθμεί τους … δυο υπαλλήλους, ή στον συντονισμό των … μελών του ΔΣ;

Σε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ πως ο … έταιρος «σύμβουλος» κύριος Χατζημάρκου, είχε … δημιουργήσει «οικογενειακό περιβάλλον» στο υπαλληλικό προσωπικό του ΠΦΣ και δεν μπορούσε να … επιβληθεί σε αυτό. Γι αυτό και κρίθηκε αναγκαία η …. πρόσληψη (επιβολή) νέου «συμβούλου» του κυρίου Κοντού με μισθό καθόλου ευκαταφρόνητο !!! Ομως γιατί δεν … απολύεται ο παλαιός σύμβουλος κύριος Χατζημάρκου που σύμφωνα με το προεδρείο … δεν είναι τόσο ικανός στο να επιβληθεί στο …. «πολυπληθές» (δυο άτομα!!!) υπαλληλικό προσωπικό του συλλόγου;», ρωτά και υπογραμμίζει:

«Ό,τι όμως φαίνεται ως νόμιμο δεν είναι και ηθικό και αυτό σήμερα, έχει πολύ μεγάλη σημασία”. Δεν είναι έξυπνο να βασίζονται στον ευτελισμό των αρχών και των αξιών της ζωής που επιτελείται σήμερα, εξαργυρώνοντας όπως φαίνεται γραμμάτια ή υπακούοντας σε κομματικές επιθυμίες… Γιατί ο κύριος Κοντός υπήρξε στέλεχος κόμματος, που επί Κυβερνήσεως του, τον πρότεινε και τον επέβαλε στην θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και σήμερα τον τοποθέτησε μέσω των συνδικαλιστών του, ως …. «σύμβουλο» στον ΠΦΣ!».

Και καταλήγει: «κατάντια για ηγέτες ενός υπερήφανου κλάδου, ο οποίος ήταν και θα παραμείνει έξω από κομματικές δοσοληψίες!!! ».