Υπόθεση Novartis: Αντεπίθεση της Ένωσης Εισαγγελέων κατά του Παύλου Πολάκη

Πολάκης
03-01-2019

Στην αντεπίθεση περνά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος –μετά και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων- για τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος έκανε λόγο για ύποτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού κ. Πολάκη, οι οποίες ευελπιστούμε να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά, εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος».

Ο κ. Πολάκης, τονίζεται στην ανακοίνωση, «οφείλει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες εισαγγελείς, ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής τους, ανταπεξέρχονται στο ακέραιο στο συνταγματικό τους καθήκον υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου, με υψηλό φρόνημα, να υπερβαίνουν καθημερινά τις αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες και ελλείψεις υποδομών και προσωπικού στο χώρο της Δικαιοσύνης, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη φέρουν άλλοι».

Αντίστοιχα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Πολάκη. Υποστηρίζε δε ότι «την ίδια στιγμή που ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστατεύουν απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, υπουργός της Κυβέρνησης παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αυτό».

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης σε νέα ανάρτησή του στο Facebook γράφει προς τους δικαστές ότι «καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι» προσθέτοντας ότι έχει καταθέσει αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις υποθέσεις που χειρίζονται οι τέσσερις δικαστές τους οποίους είχε κατονομάσει σε προηγούμενη ανάρτησή του.