Παύλος Πολάκης προς δικαστές: Καθίστασθε προβλέψιμοι…

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Την απάντησή του προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και τις αιτιάσεις της τελευταίας σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην ποινική υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas διένειμε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει τα εξής στην απάντησή του:

“ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ – ενταύθα

Αξιότιμοι κύριοι,

  • διάβασα την ανακοίνωση σας
  • καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για “θεσμική εκτροπή”
  • Πριν βγάλετε την ανακοίνωση, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως: από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως αν. Υπουργός Υγείας τέσσερις (4) αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου πάγου για κάθε μία από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ, καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ
  • Εγώ δε μίλησα για «πολιτικό χρόνο» όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας, αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!
  • Μια που το έφερε η κουβέντα, πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η “κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου” να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και οχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν (π.χ. Siemens – C4i, κλπ)

Μετά τιμής
Παύλος Πολάκης αν .Υπ.Υγείας”.

In this article