Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειδικών ο Νίκος Μανιαδάκης τις επόμενες μέρες

10-01-2019

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Μανιαδάκης, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε και εναντίον του οποίου έχει προσφύγει ο κ. Μανιαδάκης θεωρώντας πως αυτό αποτελεί μη νόμιμη ενέργεια εναντίον του.

Συγκεκριμένα ο Μανιαδάκης έχει στραφεί κατά της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, και κατά της διάταξης με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, η ποινική δίωξη είναι άκυρη καθώς ο Νίκος Μανιαδάκης δεν είναι υπάλληλος κατά την έννοια του νόμου ώστε να δικαιολογείται η δίωξη σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες στην διάταξη απαγόρευσης εξόδου, δεν υπάρχει η ανάκληση της ιδιότητας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος , γεγονός που κατά την πλευρά Μανιαδάκη, την καθιστά άκυρη.