Ανδρέας Ξανθός: Πολιτική εξέλιξη, που επέβαλε τον σχεδιασμό που έχει δρομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Θυσίας του Διασώστη, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου, στην κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στην Αθήνα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προέβη στην εξής δήλωση, σχετικά με τις ραγδαίες κεντρικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών:

«Υπήρξε μία εξέλιξη η οποία κατά την άποψή μου επέβαλε το χειρισμό τον οποίο έχει δρομολογήσει ο Πρωθυπουργός.

Στην δημοκρατία προφανέστατα δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θεωρώ ότι με σοβαρό τρόπο, με θεσμικά συντεταγμένο τρόπο η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η Βουλή θα δώσουν την πολιτική λύση σε αυτό το πρόβλημα το οποίο έχει παρουσιαστεί αυτές τις μέρες.

Νομίζω ότι η συζήτηση των επόμενων δύο ημερών θα δώσει την δυνατότητα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να υπερασπιστούν το έργο και να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στην ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια επούλωσης των πληγών της κρίσης, της ανακούφισης της κοινωνίας και της ριζικής αναδιοργάνωσης και των θεσμών και του κράτους και του πολιτικού συστήματος που είναι σε εξέλιξη.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών στην πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου και νομίζουμε ότι στις επόμενες μέρες θα αρθεί το αδιέξοδο και θα έχουμε μία εξέλιξη ομαλή με βάση τις προβλέψεις της Ελληνικής Δημοκρατίας».

In this article