ΑΔΕΔΥ: Άδικη η δίωξη δύο νοσηλευτριών στο Νοσ. Κεφαλλονιάς για την αυτοκτονία ασθενή

16-01-2019

Την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς με το αιτιολογικό της Πλημμελούς άσκησης καθηκόντων καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διέφυγε της προσοχής τους ψυχιατρικός ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αυτοκτόνησε.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «άδικη και απαράδεκτη» τη δίωξη «που μόνο άγνοια υποδηλώνει για τα ζητήματα υγείας και μεταθέτει τις ευθύνες στα εξιλαστήρια θύματα, τις δύο νοσηλεύτριες». Όπως τονίζει, αγνοεί η δίωξη την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και κλινικής και το φόρτο εργασίας που προκαλεί στο νοσηλευτικό προσωπικό στις βάρδιες.

Και συνεχίζει: «αγνοεί προκλητικά τις ακατάλληλες συνθήκες για μια παθολογική κλινική να νοσηλεύει ψυχικά πάσχοντες ασθενείς. Πέραν του κινδύνου για το προσωπικό της κλινικής και τους ασθενείς υπάρχει κίνδυνος και για τους ψυχιατρικούς ασθενείς όπως και συνέβη το μοιραίο. Η ανάπτυξη της ψυχιατρικής κλινικής καθυστερεί ανεπίτρεπτα για χρόνια με ευθύνες διαχρονικά της πολιτικής ηγεσίας».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις δύο συναδέλφους και απαιτεί την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. «Δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες την αρμοδίων», σημειώνει.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, από τις 11:00πμ έως τις 2:00μμ για το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλλονιάς, για να συμπαρασταθεί στις δύο συναδέλφους και να απαιτήσει την αθώωσή τους.