370 φάκελοι πρόωρων αποφυλακίσεων στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων

25-01-2019

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται ιατρικά πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν για την πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων. Με αφορμή την υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και ενός ακόμα ισοβίτη που χρησιμοποίησαν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν συγκεντρώσει στα γραφεία τους συνολικά 370 φακέλους κρατουμένων με πρόωρες αποφυλακίσεις.

Την ίδια ώρα, προθεσμίες για τις 4 Φεβρουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς οι 16 κληθέντες σε ανωμοτί καταθέσεις για την υπόθεση Φλώρου και ενός ισοβίτη. Ανάμεσα στους κληθέντες ως υπόπτους είναι έξι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, ένας δικηγόρος, υπάλληλοι του ΙΚΑ και άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος αλλά και ο ισοβίτης.

Οι εισαγγελείς ερευνούν το ενδεχόμενο διάπραξης βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με δράση εγκληματικής οργάνωσης. Ερευνώμενα αδικήματα επίσης είναι αυτά που αφορούν δωροδοκία παθητική και ενεργητική, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.