Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε ένα μιντιακό σύστημα (video)

31-01-2019

«Τα πλαστά πτυχία δεν αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν το ορισμό του σε διευθυντική θέση το 2013 επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, διορίστηκε σε διευθυντική θέση με πλαστό πτυχίο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών στυντακτών, αναφορικά με την υπόθεση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας ο οποίος με βάση το πόρισμα φέρεται να είχε πλαστά πτυχια.

Στη συνέχεια, ο Δ.Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε πότε αναδείχθηκε αυτή η υπόθεση. «Αναδείχθηκε με βάση το πόρισμα των ελεγκτικών σωμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, ο Δ.Τζανακόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ο συγκεκριμένος κύριος, είχε απομακρυνθεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για ένα διαφορετικό θέμα τον Δεκέμβρη του 2015 όταν δεν είχε καν υποπέσει στην αντίληψή μας η συγκεκριμένη υπόθεση».

«Η απομάκρυνσή του αφορούσε ότι σε αντίθεση με τη βούληση του υπουργείου Υγείας ανανέωσε τη σύμβαση ενός κυλικείου του νοσοκομείου για 8 έτη γεγονός το οποίο ήταν απολύτως αντίθετο στους νομικούς ορισμούς και περιορισμούς με βάση τους οποίους πρέπει να κινείται ένας διοικητής νοσοκομείου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον αναφορικά με τον Π.Πολάκη, ο Δ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί για συγκάλυψη ή για παρανομίες στο επίπεδο της διοικητικής διαδικασίας είναι ο κ. Πολάκης, ο οποίος έχει δώσει μάχη αυτά τα τέσσερα χρόνια απέναντι στη διαφθορά, στην κομματοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις».

ΕΔΕ και όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες για το θάνατο των δύο παιδιών

Αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου δύο παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι εκφράζει τη συντριβή της κυβέρνησης και ότι το υπουργείο Υγείας έχει δηλώσει ότι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα της ελληνικής διοίκησης. «Από την πλευρά μας έχουμε κινήσει ΕΔΕ και όλων των πειθαρχικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται».

Ο Δ.Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης έχει ήδη δηλώσει ότι επικοινώνησε με τον πατέρα ενός εκ των δύο παιδιών» ενώ σημείωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα πρωτοστατήσεις στο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα δύο αυτά περιστατικά.

“Ο κ Πολάκης κατηγόρησε ένα μιντιακό σύστημα που αποσιωπά τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης επιλέγοντας να στήνει κάθε φορά ένα σκηνικό που θεωρεί ότι θα την βλάψει”

«Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε ένα μηντιακό σύστημα το οποίο κατεξακολούθηση θέλει να συγκαλύπτει και να αποσιωπά θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και επιλέγει κάθε φορά να στήνει ένα σκηνικό το οποίο κατά την εκτίμηση των εκδοτικών και τηλεοπτικών επιτελείων μπορεί να βλάψει την κυβέρνηση» σημείωσε σε άλλη ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «είναι πολλά τα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα τα οποία έχουν ως κύριο στόχο να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με χθεσινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δημοσίευσε «ολόκληρη την αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους και όχι τα αποσπάσματα που προέβαλαν κανάλια και ιστοσελίδες».