Η Ματίνα Παγώνη απαντά στο δημοσίευμα του Ηealthview για το Νοσοκομείο “Γεννηματάς”

04-02-2019

Την έντονη αντίδραση, της κα Σταματίας Παγώνη συντονίστριας-διευθύντριας του Γ’Παθολογικού Τμήματος και Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, προκάλεσε το δημοσίευμα του ΗealthviewΝοσοκομείο Γ.Γεννηματάς: Οι γλάστρες οι μετακινήσεις και οι αντιδράσεις των εργαζομένων“. Η κα Παγώνη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη διεύθυνση σύνταξης, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που διατύπωσαν τις συγκεκριμένες καταγγελίες, και απέστειλε επιστολή με τις θέσεις τις, τις οποίες το Healthview τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και πιστό στις αρχές της δημοκρατίας και του πλουραλισμού της ενημέρωσης, δημοσιοποιεί άμεσα.

Η κα Παγώνη, στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

1. Η Κλινική ανακαινίστηκε με δωρεά μετά από έγκριση αποδοχής του Διοικητικού Συμβουλίου και της Τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας (επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα) . Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να νοσηλεύονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και οι Συντονιστές Διευθυντές των Κλινικών να φροντίζουν γι΄ αυτό.
2. Η Κλινική όντως έχει δύο πολύ ωραίες γλάστρες, τις οποίες πλήρωσε και δώρισε η Επιμελήτρια Α΄ του Τμήματός μας κα Κ.Κ., και την οποία ευχαριστούμε, συμβάλλοντας στον καλλωπισμό του χώρου, χωρίς να βλάπτει την υγεία των ασθενών , διότι το υλικό είναι υφασμάτινο και πλένεται (μπορούμε να σας στείλουμε φωτογραφίες για του λόγου το αληθές)
Οι γλάστρες που βρίσκονται στα γραφεία μας δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της Κλινικής.
Είναι δε στη διάθεσή σας όλες οι ευχαριστήριες επιστολές των ασθενών για το άριστο επιστημονικό προσωπικό της κλινικής και για το όμορφο περιβάλλον!!!

3. Δεν μπορώ να απαγορεύσω στην κόρη της Γραμματέως να έρχεται και να περιμένει την μητέρα της για να φύγουν, μετά το μεταπτυχιακό της, με ένα αυτοκίνητο για το σπίτι τους !!!!!

Τέλος οι σχέσεις οι δικές μου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου είναι σχέσεις ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΠ –ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ- ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (εκλεγμένη σε όλες τις θέσεις) και για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει τυπική και συχνή συνεργασία για τη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Ας αφήσουν λοιπόν τις δικές μου σχέσεις και ας κοιτάξουν αυτοί που σας έδωσαν τα στοιχεία αυτά, τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ με τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου, με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ!!!”

Η κα Παγώνη απέστειλε επίσης και επιστολή του διοικητή του Νοσοκομείου κου Κεκέρη, καθώς και σημείωμα της οικονομικής διευθύντριας του Νοσοκομείου η οποία αναφέρει ότι είχε λάβει ενημέρωση για το θέμα της δωρεάς και δεν είχε ουδεμία αντίρρηση. (Παραθέτονται στο τέλος του άρθρου).

Το Healthview, για το θέμα της κας Νταβώνη, στο πρόσωπο της οποίας αναφέρεται ο κος Κεκερής λέγοντας ότι ουδέποτε είχε γίνει καταγγελία σχετικά με την περείπτωσή της οφείλει να υπενθυμίσει ότι και βέβαια υπάρχει καταγγελία και μάλιστα δημόσια εκ μέρους της ΠΑΣΥΝΟ, (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ) στις 15/11. Στη δημόσια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία φιλοξενήθηκε ευρέως στον τύπο, οι εργαζόμενοι χαρακτήριζαν την απομάκρυνσή, της πρώην διευθύντριας, ως “απροσχημάτιστη καρατόμηση”. Συγκεκριμένα:

“Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καταγγέλλει απερίφραστα την απροσχημάτιστη και παντελώς αναιτιολόγητη καρατόμηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Γ.Ν. Γ. Γεννηματάς» κ. Γ. Νταβώνη από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Β. Κεκερή, με μια διάτρητη απόφαση που αποτελεί μνημείο κακοδιοίκησης, αυθαιρεσίας και διοικητικής ανεπάρκειας.

Χωρίς να μπορεί να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα ο κ. Κεκερής, ικανοποιώντας προφανώς τις ορέξεις συνδικαλιστικών φιλοκυβερνητικών (και μη) κύκλων, εξέδωσε μια παντελώς ανερμάτιστη απόφαση στην οποία δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις διοικητικές ικανότητες της κ. Γ. Νταβώνη, αλλά περιορίζεται στην αμήχανη αναφορά ξύλινων νομικών διατάξεων και μάλιστα αλληλοαναιρούμενων, προκειμένου να εκτελέσει μια άχαρη αποστολή δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο κ. Κεκερής, μάλιστα στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κατάπτυστη πράξη του, μνημονεύει στην εν λόγω απόφαση, το άρθρο 30, παρ. 1α, του Ν 4369/2016, το οποίο όμως υπαγορεύει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που πράττει, δηλαδή απαγορεύει κάθε αντικατάσταση προϊσταμένων πριν από τις τυπικές κρίσεις. Παραθέτουμε αυτούσιο το χωρίο: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι».

Το δύσοσμο και άρρωστο τοπίο που διαμορφώνεται στο Γ. Γεννηματάς, από τη συνδιοίκηση του κ. Κεκερή με συνδικαλιστές που απολαμβάνουν συγκεκριμένα προνόμια και με την δυσεξήγητη σιγή της (κατά τα άλλα λαλίστατης) προέδρου της ΕΙΝΑΠ και του τοπικού σωματείου εργαζομένων κ. Μ. Παγώνη πρέπει επειγόντως να εξυγιανθεί, και να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της προβληματικής διοίκησης του κ. Κεκερή, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η ομοσπονδία μας, θεωρεί ότι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εφαρμογής του εν πολλοίς ορθού και δίκαιου νόμου 4369/2016, δημιουργεί τέτοια φαινόμενα διοικητικής αυθαιρεσίας και κομματικού ρεβανσισμού, ανοίγοντας την όρεξη σε κάθε είδους τρωκτικά του συστήματος να ανελιχθούν σε βάρος άξιων υπαλλήλων, και καλεί τον κ. Κεκερή να ανακαλέσει άμεσα την προκλητική τούτη απόφαση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αντίδρασή μας με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο είναι μονόδρομος.”

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι παρά το ότι, τα έγγραφα που απέστειλε η κα Παγώνη αναφέρουν ότι η δωρεά ενεκρίθη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου στις 5/9 /18, το Healthview αναζητώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης της συγκεκριμένης ημέρας, διαπίστωσε ότι το θέμα δε βρίσκεται στον κατάλογο των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. 

Το Healthview είναι πάντα στη διάθεση των εμπλεκομένων προκειμένου να διασαφηνιστούν όλες οι πτυχές μιας υπόθεσης και να ακουστούν όλες οι απόψεις με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο που ασκεί ο καθένας πιστεύοντας ακράδαντα “ουδέν της αληθείας σαφέστερον”.

Τα έγγραφα σχετικά με το αίτημα της δωρεάς εκ μέρους της κας Παγώνη, το σημείωμα της οικονομικής διεύθυνσης, και η επιστολή του διοικητή του Νοσοκομείου:

Ο κατάλογος των θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης στις 5/9/2018, όπου σύμφωνα με τα έγγραφα που απέστειλε η κα Παγώνη ενεκρίθη και το αίτημα δωρεάς προς την Παθολογική Κλινική αν και αναζητήθηκε από το Healthview, δεν υπάρχει αναφορά τη συγκεκριμένη ημέρα σε αίτημα δωρεάς προς την Παθολογική Κλινική: