ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Ομαδικές Αγωγές για αναδρομικά 2000 ευρώ

06-02-2019

Στην κατάθεση ομαδικών αγωγών ανά νοσοκομείο προχωρά η Πανελλήνια Συνδικαλισιτκή Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), για την αναδρομική και νομιμότοκη διεκδίκηση του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ κατ’άτομο. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα επιδόματα της τελευταίας διετίας, δηλαδή στα επιδόματα του 2017 και 2018.

Σύμφωνα με την Ομοσπομδία στην αγωγή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, Νοσηλευτές, Βοηθητικό προσωπικό ΔΕ και ΥΕ, Τεχνικοί, Διοικητικοί κτλ. Το ποσόν συμμετοχής κάθε εργαζομένου είναι 30€ για το κόστος των δικαστικών εξόδων και μόνον.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για την εν λόγω διεκδίκηση, καθώς αναμένεται σχετική απόφαση του ΣτΕ και περιλαμβάνει όλα τα επιδόματα της παρελθούσας διετίας.

Οι Ομοσπονδια καλεί τους ενδαιφερόμενους να συμπληρώσουν μία φόρμα που είναι αναρτημένη στη σελίδα της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και να επικοινωνήσουν στο 210 6469802 ή στο [email protected] για να πληροφορηθούν σε ποιον εκπρόσωπο θα απευθύνονται ανά νοσοκομείο.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία δειυκρινίζει ότι επί του ποσού που θα επιδικασθεί δεν θα αναζητηθεί ποσοστό ως δικηγορική αμοιβή, όπως δυστυχώς γίνεται σε πολλά νοσοκομεία από τα τοπικά σωματεία.