Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Μια ημέρα όπως όλες οι άλλες για τις Ελληνίδες

14-02-2019

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι σημαντική για κάποιους. Μια ευκαιρία και μια αφορμή να γιορτάσεις την σχέση σου με τον άνθρωπο σου. Δεν είναι όμως ετσι για άλλους.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως στην Ελλάδα ο Άγιος Βαλεντίνος δεν έχει και τόσο την τιμητική του αφού το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, ήταν όπως και κάθε άλλη ημέρα.
Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά. Εκεί, αν ξεχάσεις…το δώρο για το αγαπημένο σου πρόσωπο, αυτό μπορεί να γίνει αφορμή χωρισμού.

Σύμφωνα με μελέτη, το 53% των γυναικών που απάντησαν σε ειδικό ερωτηματολόγιο δήλωσαν πως είναι αποφασισμένες να χωρίσουν τον σύντροφό τους, αν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει προνοήσει για το «απαραίτητο» δώρο!

Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας.

Έρευνα που έγινε πρόσφατα σε ένα εμπορικό κέντρο του Τόκιο έδειξε πως 60% των γυναικών θα αγοράσει σοκολάτες όχι για να τις δώσει σε κάποιον άντρα, όμως, αλλά για τον εαυτό τους. Ένα ποσοστό της τάξης του 35% δήλωσε πως θα τηρήσει την παράδοση και θα γλυκάνει τους συναδέλφους του.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά υπάρχουν και χώρες στις οποίες έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γάμος: Τα ζευγάρια που παντρεύονται του Αγίου Βαλεντίνου χωρίζουν