Δημήτρης Βαρνάβας: Η ΟΕΝΓΕ σνομπάρει και πάλι… τη Βουλή!

20-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σνομπισμό, ο οποίος, μάλιστα, δεν συνάδει με το ρόλο της, επιδεικνύει δια της πλειοψηφίας της διοίκησής της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έναντι των εργασιών της Βουλής οι οποίες αφορούν μείζονα θέματα του χώρου της Υγείας…

Την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΕΝΓΕ να παραστεί στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, στηλιτεύει με νόημα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του:

“Συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά στη μετατροπή του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ σε νέο ΝΠΔΔ, τις ιδιωτικές Κλινικές και πολλές ακόμη ρυθμίσεις που τακτοποιούν ζητήματα υγείας (κλικ εδώ).
Στην πρόσκληση της Βουλής για ακρόαση ανταποκρίθηκαν όλοι οι φορείς πλην της ΟΕΝΓΕ. Ούτε η Πρόεδρος κυρία Ρέτζιου, ούτε ο Γραμματέας κ. Παπανικολάου καταδέχτηκαν να παραστούν στη Βουλή και να εκφράσουν την άποψη του νοσοκομειακού κινήματος.
Πρόκειται για υπότροπους. Και άλλες φορές έχουν απαξιώσει τις προσκλήσεις της Βουλής, υποβιβάζοντας την ΟΕΝΓΕ σε περιθωριακό φορέα. Την ίδια τακτική ακολουθούν στις προσκλήσεις της Κοινής Γραμματείας των υπουργείων Υγείας-Παιδείας και τις ανάλογες προσκλήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχει η ΟΕΝΓΕ.
Συνακόλουθα, δεν είναι τυχαία η αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν και οι συνάδελφοι στις προσκλήσεις της ΟΕΝΓΕ. Ελάχιστοι Πρόεδροι Ενώσεων συμμετέχουν πλέον στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, ενώ η ανταπόκριση στις προσκλήσεις για κινητοποίηση τα ποσοστά είναι μηδαμινά.
Πρόκειται για θλιβερή κατάληξη μιάς ιστορικής Ομοσπονδίας…”.