“Ασκληπιείο” Βούλας: Βαριά καταδίκη για πέντε στελέχη, αλλά η διοίκηση σφυρίζει αδιάφορη….

21-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ήταν η 29η του περασμένου Ιανουαρίου όταν υποθέταμε ότι έχει πολύ δουλειά η διοίκηση του νοσοκομείου της Βούλας “Ασκληπιείο”…

Κοντεύει να περάσει ένας ολόκληρος μήνας από τότε και, ενώ στη διοίκηση του νοσοκομείου έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως, περίπου πριν από δύο μήνες, καταδικαστική δικαστική απόφαση για πέντε κεντρικά στελέχη του ιδρύματος, η διοίκηση του “Ασκληπιείου” δεν έχει κινήσει ακόμη τις διαδικασίες για την εφαρμογή των επιταγών του νόμου, προκειμένου να θέσει σε αργία ή διαθεσιμότητα τα πέντε στελέχη, τα οποία καταλαμβάνουν, φευ, θέσεις ευθύνης στο ίδρυμα!

Η υπόθεση για την οποία έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης τα πέντε κεντρικά στελέχη του “Ασκληπιείου” αφορά μεγάλη εταιρεία – προμηθεύτρια του Δημοσίου, για την οποίαν διαπιστώθηκαν ατασθαλίες όσον αφορά τις προμήθειές της προς το Δημόσιο με υγειονομικά υλικά για χρονίους πάσχοντες.

Εκείνο το οποίο μας προξενεί ιδιαίτερη κατάπληξη δεν είναι μόνον το ενδιαφέρον της διοίκησης να μη μετακινήσει, τουλάχιστον, τα πέντε κεντρικά στελέχη από τις θέσεις ευθύνης, είναι επιπλέον το γεγονός ότι ούτε η ίδια η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο ίδρυμα έχει βγει στα “κάγκελα”, προκειμένου να εφαρμοσθούν τα νόμιμα εις βάρος των πέντε στελεχών του “Ασκληπιείου” της Βούλας.

Και τι έκπληξη! Αδιάφορα σφυρίζει ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της λαλίστατης, κατά τα λοιπά, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την καταδικαστική απόφαση για τα πέντε στελέχη του “Ασκληπιείου” της Βούλας, αλλά σιωπά χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βγαίνει στη δημοσιότητα σχεδόν… καθημερινά, ακόμη και για ήσσονος σημασίας θέματα!

Κάτι δεν πάει καλά στο “Ασκληπιείο”, λοιπόν, και ίσως θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τραβήξει αυτιά, εν προκειμένω…