Οριστικό τέλος στο βιβλιάριο υγείας από τις 15 Μαρτίου

27-02-2019

Οριστικό τέλος στο βιβλιάριο Υγείας, από τις 15 Μαρτίου, βάζει το υπουργείο Εργασίας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, αποφασίστηκε ότι μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο σύστημα συνταγογράφησης οι οποίες θα επιτρέπουν την κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας.

Επίσης θα γίνει αναθεώρηση του ΠΔ που περιγράφει την χρήση του βιβλιαρίου ως απαραίτητο για την χορήγηση φαρμάκων και παροχών. Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

 

Διαβάστε επίησς:

Υπουργείο Υγείας: “Δίνει” με νομοσχέδιο όλα τα ευαίσθητα δεδομένα των Ελλήνων σε ανώνυμη εταιρεία!