Nestlé Ελλάς: Υποστηρίζει Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στην παιδική διατροφή

05-03-2019

160 ακόμη γιατροί από την Ελλάδα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην παιδική διατροφή που πραγματοποιούν τρεις από τους επιφανέστερους ακαδημαϊκούς φορείς της Ευρώπης με την υποστήριξη της Nestlé.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Nestlé δίνει την ευκαιρία σε επιστήμονες του χώρου της υγείας να αποκτήσουν εξειδίκευση σε θέματα παιδικής διατροφής: Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Nestlé Nutrition Institute, η εταιρεία υποστήριξε για τρίτη φορά το Π.Μ.Σ. στην Παιδιατρική Διατροφή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, ενώ για πρώτη φορά φέτος σε αυτό προστέθηκε και το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians του Μονάχου και του Early Nutrition Academy με τίτλο “Early Nutrition Specialist”.

Έχοντας ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των επιστημόνων υγείας στο ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας, τα δύο προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια με την υποστήριξη του Nestlé Nutrition Institute και συνιστούν μια μοναδική προσφορά της Nestlé στην ιατρική κοινότητα. Παράλληλα, αποτελούν μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής κατά τις πρώτες 1.000 μέρες της ζωής ενός παιδιού, αλλά και τη σημαντική επίδρασή της στην ανάπτυξη και μαθησιακή ικανότητά του, καθώς και στην μετέπειτα υγεία του ως ενήλικα.

Με βασικό άξονα την ενίσχυση των γνώσεων και των εμπειριών των συμμετεχόντων για την παιδική διατροφή και την εξοικείωσή τους με νέες προτάσεις, τα δύο επτάμηνης διάρκειας προγράμματα αποτελούνται από μια σειρά διαδικτυακών οπτικοακουστικών μαθημάτων, τα οποία ολοκληρώνονται με μια σειρά ζωντανών συναντήσεων ανά τον κόσμο. Τηρώντας τη δέσμευση που ανέλαβε το 2015 να παρέχει έως το τέλος του 2019 την ευκαιρία συμμετοχής στο πρόγραμμα σε πάνω από 400 παιδιάτρους από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα δύο προηγούμενα χρόνια η Nestlé έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε 170 γιατρούς, 160 από την Ελλάδα, 7 από την Κύπρο και 3 από την Αλβανία.

Στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης, ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσής μας για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και τη συνεισφορά σε ένα πιο υγιές μέλλον. Πρωταρχικό ρόλο στην τήρηση αυτής μας της δέσμευσης διαδραματίζουν οι πρωτοβουλίες μας για την προώθηση της καλής και ισορροπημένης βρεφικής και παιδικής διατροφής, που δεν αφορούν μόνο στη διαρκή βελτίωση της διατροφικής αξίας των προϊόντων μας και στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων, αλλά πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ενισχύοντας συστηματικά την επιστημονική κοινότητα και υποστηρίζοντας την προσπάθεια των εκπροσώπων της να εξελιχθούν. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που δώσαμε την ευκαιρία σε 160 ακόμη παιδιάτρους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την παιδική διατροφή, αλλά και την παιδική παχυσαρκία, που δυστυχώς παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά και στην Ελλάδα, και βαδίζουμε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την επίτευξη του σημαντικότερου στόχου μας, την υγεία των παιδιών».

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: