Δημήτρης Βαρνάβας: Εύγε στον κ. Μητσοτάκη – Χρίζει… πρόεδρο του ΠΙΣ τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο

05-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με μία “σκληρή” γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Μέτωπο” στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και εκλεγμένο μέλος του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, το οποίο δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη σε σώμα, Δημήτρης Βαρνάβας, απαντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να “χρίσει” πρόεδρο του ΠΙΣ τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, προκειμένου να μην αφήσει να εκδηλωθούν οι εμφανείς φυγόκεντρες δυνάμεις από την παράταξη των γιατρών της Ν.Δ., τη ΔΗΚΙ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη γραπτή δήλωσή του:

“Είναι πρωτοφανής η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη με την οποία σχολιάζει την εκλογή του κ. Εξαδάκτυλου στον ΠΙΣ, ανάρτηση άκρως ενδεικτική για τον ρόλο που επιφυλάσσει η ΝΔ στον κ. Εξαδάκτυλο. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χρίζει τον κ. Εξαδάκτυλο Πρόεδρο πριν κάν συνεδριάσει το ΔΣ για εκλογή Προεδρείου!

Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον κ. Εξαδάκτυλο εντολοδόχο της ΝΔ προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και ταυτόχρονα «να αποδοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αν μη τι άλλο παρόμοιες δηλώσεις αποκαλύπτουν την εκτίμηση που τρέφει η ΝΔ και ο εκλεκτός της στην αυτονομία του ΠΙΣ ως φορέα που εκφράζει το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και πολιτική πόλωση.

Από πλευράς του κ. Εξαδάκτυλου καμιά αντίδραση. Υποθέτουμε πως συγκινήθηκε για την τιμή να διοριστεί Πρόεδρος του ΠΙΣ από τον κ. Μητσοτάκη, αποφεύγοντας αχρείαστες ψηφοφορίες και διαγκωνισμούς στο ΔΣ.

Εύγε και στους δύο!”.

Τι έγραψε στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε το εξής, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου με 62% στην Προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντική. Όχι μόνον γιατί σε μια ακόμη κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας”.