Σε εκκρεμότητα το νέο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Βιάζεται πάλι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

15-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με… χίλια επιθυμεί εκ νέου να τρέξει ο πλειοψηφών σύμβουλος του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (ΔΗΚΙ – Ν.Δ.), ο οποίος δηλώνει ότι σκοπεύει να συγκαλέσει για το… Σάββατο 16 Μαρτίου την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., προκειμένου αυτό να συγκροτηθεί σε σώμα, παρά τα πολύ σοβαρά παρατράγουδα, από τα οποία σημαδεύθηκαν οι πρόσφατες εκλογές του ΠΙΣ!

Με δεδομένο ότι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου επανακαταμέτρηση των σταυρών όλων των υποψηφίων για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ, καταμέτρηση η οποία ανέδειξε διαφορές ακόμη και της τάξης των… 26 σταυρών για τουλάχιστον δύο από τους υποψηφίους, αλλά και ύποπτα για ακυρότητα, σημαδεμένα ψηφοδέλτια, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιχειρεί τώρα να καταστρατηγήσει και τον καταστατικό νόμο του ΠΙΣ και να προχωρήσει σε εκλογή προεδρείου στο νέο Δ.Σ. πριν ακόμη ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επικυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Έτσι, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της παράταξης “Μέτωπο” (ΣΥΡΙΖΑ) στο νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ δήλωσαν εγγράφως ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε παράτυπη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. πριν επικυρώσει ο Ανδρέας Ξανθός τα εκλογικά αποτελέσματα, είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως τίθεται μείζον πολιτικό θέμα για το νέο Δ.Σ. από τις παρασπονδίες και τις άκρως ελεγχόμενες διαδικασίες μέσα από τις οποίες πέρασε η εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ. του ΠΙΣ, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί ικανοποιητικά στο σώμα των γιατρών της χώρας μας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Ανδρέας Ξανθός, πέραν από τα όσα απίθανα και παράτυπα συνέβησαν κατά τη διαδικασία των εκλογών στον ΠΙΣ, έχει να “ζυγίσει” επίσης τη διαβεβαίωση σειράς εκλεκτόρων και υποψηφίων για το Δ.Σ. του ΠΙΣ ότι προτίθενται να προσβάλουν την εκλογική διαδικασία του ΠΙΣ στα αστικά δικαστήρια της χώρας μας, προκειμένου να ακυρωθούν οι πρόσφατες εκλογές στον Σύλλογο.