Δημήτρης Βαρνάβας: Η εκλογική νοθεία καταρράκωσε το κύρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

17-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Για την εκλογική νοθεία στις διαδικασίες των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), νοθεία η οποία έχει καταρρακώσει το κύρος του Συλλόγου έναντι κάθε συνομιλητή του, αλλά και έναντι των ιατρικών συλλόγων της χώρας μας, κάνει λόγο την Κυριακή 17 Μαρτίου το μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

“Χωρίς να έχουν επικυρωθεί τ΄ αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Εξαδάκτυλος προχώρησε βεβιασμένα σεσυγκρότηση προεδρείου στον ΠΙΣ αποκλειστικά από μέλη της παράταξής του (κλικ εδώ).
Πιθανόν ο κ. Εξαδάκτυλος βαυκαλίζεται πως με παρόμοιες ενέργειες μπορεί να κουκουλώσει την πρωτοφανή νοθεία που έγινε στην καταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν υποψήφιοι της παράταξής του, νοθεία που πιστοποιήθηκε από την εφορευτική επιτροπή μετά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν.
Όμως και στη συγκρότηση του μονοπαραταξιακού προεδρείου προκλήθηκαν σοβαρές αναταράξεις. Έχοντας τάξει σε όλους θέσεις αντιπροέδρων, οι βρυχηθμοί ήταν αναπόφευκτοι όταν ήρθε η ώρα της λείας.
Το πλήγμα για τον ΠΙΣ και την ιατρική κοινότητα είναι βαρύτατο.

Χωρίς διάθεση αυτοκάθαρσης και με καταρρακωμένο κύρος είναι αδύνατον ο ΠΙΣ να εκφράσει τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, να σταθεί ως σοβαρός συνομιλητής απέναντι στον ΕΟΠΥΥ και την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου υγείας, να συμμετάσχει στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Ιατρικά όργανα.
Υπάρχει άραγε κανείς που επιχαίρει γι αυτή την κατάντια;”.