Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Αμφίβολη βιωσιμότητα, καρικατούρα η εκλογική γενική συνέλευση

20-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Μόνον στην περιοχή των Τρικάλων έχουν εγγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα περίπου… 1.000 νέα μέλη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), ενώ άλλα περίπου… 600 έχουν εγγραφεί στην περιοχή της Λάρισας!

Είναι προφανές ότι όλοι οι “σκληροί”, γραφειοκρατικοί μηχανισμοί των υποψηφίων για τη θέση του νέου προέδρου του ΕΕΣ έχουν κινητοποιηθεί στο έπακρο, προκειμένου να διαμορφώσουν τεχνηέντως και με κάθε πρόσφορο τρόπο τους συσχετισμούς στην εκλογική γενική συνέλευση της οργάνωσης, η οποία έχει προγραμματισθεί τελικά, μετά από σειρά αναβολών, για την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Από το “μπαράζ” των εγγραφών… χιλιάδων νέων μελών στον ΕΕΣ δεν έχει κρατήσει αποστάσεις ούτε καν ο νυν πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος φέρεται, έτσι, να έχει διαμορφώσει και ο ίδιος τις δικές του “προϋποθέσεις” για την επανεκλογή του στο αξίωμα. Για παράδειγμα, περίπου… 400 νέα μέλη έχουν εγγραφεί από την Ιεράπετρα Κρήτης!

Παλαιά και πολύ έμπειρα στελέχη του ΕΕΣ, τα οποία επιθυμούν να διατηρήσουν και την ανωνυμία τους και τις αποστάσεις τους από το πάρτι των εγγραφών νέων μελών, σημειώνουν χαρακτηριστικά στο healthview.gr ότι ο ΕΕΣ δεν διαθέτει προοπτικές βιωσιμότητας, ενώ το νέο καταστατικό του θέσει τα πιο ισχυρά προσκόμματα στην ομαλή εσωτερική ζωή για την οργάνωση, με αποτέλεσμα, στο ορατό μέλλον, ο ΕΕΣ να υποχρεωθεί να μπει και πάλι σε νέες και πολύ οδυνηρές περιπέτειες…